Tekijöille

Hihhei huipputekijä, 

Oleellista tietoa muun muassa saapumisesta ja ruokailuista löytyy osallistujille lähteneessä osallistujakirjeessä, tapahtumaoppaassa sekä nettisivujen Pakko tietää -osiosta. 

Suurin osa tekijöistä on paikalla koko viikonlopun, osa teistä vain osan siitä. Majoittuminen tapahtuu pääsääntöisesti Uskelan koululla (Kavilankatu 1, 24130 Salo). 

Jos tulet perjantaina tai lauantaina 

 • tule ihan ensimmäiseksi tekijöiden ilmoittautumispisteelle Uskelan koululle (Kavilankatu 1, 24130 Salo). Ilmoittautumisessa saat rannekkeen, jumppakassin ja Explo-paidan, joita on tarkoitus käyttää koko Explon ajan pesteissä toimiessa. Vain tekijät, jotka ovat ilmoittautuneet Kuksan kautta saavat rannekkeen, joka on pääsylippu ruokailuihin ja ohjelmiin. Jos Kuksa-ilmoittautuminen on tekemättä, ota yhteyttä toimiston Lauraan (laura.kalervo@partio.fi, 050 597 8190).

Jos tulet ainoastaan sunnuntaiksi messuille 

 • ilmoittaudu suoraan Salohallilla. Messuesittelijät pääsevät Salohallille klo 8 alkaen.

Majoitustiimeissä työstään jo sopineet voivat tulla suoraan omalle pisteelleen. 

Osalla on tiedossa tehtävä, joka kestää koko viikonlopun, toisilla vain osaksi aikaa viikonloppua ja joukossa on tekijöitä, jotka eivät vielä tiedä tehtäväänsä. Ilmoittautuessasi infossa, saat viimeistään tiedon tehtävästäsi. Viikonlopun aikana on paljon hommia hoidettavana, jokaista teistä ihan varmasti tarvitaan. Viikonlopun aikana ilmaantuu myös lukuisa määrä pieniä tehtäviä, joihin tarvitaan lyhyellä varoitusajalla tekijöitä. Ole siis aktiivinen ja kysele tehtäviä itsellesi, jos tuntuu, että tekemistä on liian vähän. 

Uskelan koululla palvelee tekijöitä puhelinnumero 041-7077103 

Jokaisen tekijän tulee suorittaa Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus ennen tapahtuman alkua. Lisätietoa koulutuksesta ja sen suorittamisesta löytyy täältä: https://toiminta.partio.fi/kouluttautuminen/koulutukset/turvallisesti-yhdessa-ohje 

Ruokailut 

Tekijöiden ruokailut ovat pääasiassa tekijöille Moision koulussa. Moision koulussa tapahtuvissa ruokailuissa on suositellut ruokailuajat ruuhkan välttämiseksi. Tsekkaa ruokailuaikat nettisivuilta: http://explo.partio.fi/pakko-tietaa/majoittuminen-ja-ruokailut/ Lauantain lounas tapahtuu pestistä riippuen joko Polun mukaisessa paikassa tai Salon lukiolla. 

Varusteet 

Kassiin, rinkkaan tai veskaan kannattaa pakata omien tavaroiden lisäksi: 

 • Partiohuivi
 • Mukava asustus niin sisä- kuin ulkotöihin
 • Makuupussi ja alusta sympaattista lattiamajoitusta varten
 • Kahvikuppi/teemuki
 • Sisätossut, jos haluat

Tapahtuman aikainen viestintä 

Jos osallistujille tarvitsee viestiä tapahtuman aikana, niin ole yhteydessä Uskelan infonumeroon 041-7077103. Pääasiassa viestimme osallistujille majoituskoulujen ja somen kautta.  

Tekijöiden välillä viestintä tapahtuu whatsapp-ryhmässä, josta saa lisätietoa ryhmästä Uskelan koululta. Jokaisella tiimillä voi olla omat viestintäkanavat tiimin sisäiseen viestintään. Varmista tiimisi viestintä pestaajaltasi.  

Viestintä kriisitilanteessa 

Ihanteellista olisi, ettei kriisiviestintään tarvitsisi Explo-viikonloppumme aikana turvautua, mutta kaikkeen kannattaa varautua. Mahdollisen kriisin sattuessa muistathan yleiset kriisiviestinnän ohjeet: 

 1. Älä levitä huhuja, vaan luota viralliseen tietoon, jonka saat tietoosi tapahtuman johdolta ja viestinnältä 
 2. Älä jaa somessa kuvia tai muuta materiaalia, joka saattaa olla moniselitteistä 
 3. Älä kommentoi tapahtumia, vaan ohjaa tiedustelut eteenpäin. 

Jos olet itse todistamassa kriisitilannetta, muista: 

 1. Kun mahdolliset ihmisvahingot on minimoitu ja tilanne on saatu hallintaan, ota heti yhteys tapahtuman johtajiin. 
 2. Älä kommentoi mututuntumalla, vaan luota faktoihin. 
 3. Odota ohjeita tapahtuman kriisiviestintäryhmältä. Vain tietyt henkilöt kommentoivat tapahtunutta. 

Valokuvaaminen ja some 

Tapahtumassa on järjestäjien puolesta paikalla kuvaajia. Tapahtumassa kuvattua materiaalia tullaan käyttämään Suomen Partiolaisten markkinoinnissa, minkä lisäksi piirit ja lippukunnat käyttävät niitä tarpeidensa mukaan. Jos ikuistat itse Exploa kameralla ja haluat kuviasi näkyviin, ota yhteyttä tapahtuman kuvauksesta vastaavaan Atte Kestiin (atte.kesti@partio.fi). Explossa saa ja on suositeltavaa käyttää somea! Muistathan aina kysyä kuvassa tai videossa olevilta henkilöiltä luvan somessa julkaisemiseen, ja käyttäytyä somessa muutenkin fiksusti.  

Seuraa meitä Instagramissa @samoajaexplo ja käy tykkäämässä Explon Facebook-sivusta SamoajaEXPLO, niin pysyt kartalla! Exploon liittyviä kuvia löydät hashtageilla #explo17 ja #explo24100 – lisää ihmeessä omasi! Muistathan lisätä myös virallisen partio-hashtagin #partioscout