Pakko tietää

Täällä on tiivistetysti kaikki, mitä sinun tulee tietää Explosta! Käythän vilkuilemassa sivua myöhemminkin, sillä sitä päivitetään aktiivisesti aina lisätietojen tullessa.

Explo on vuoden 2017 paras samoajatapahtuma, joka kokoaa yhteen samoajia ympäri Suomea. Aiemmin Exploja on järjestetty vuosina 2015 ja 2013 Riihimäellä sekä 2009 Jyväskylässä.

Tänä vuonna Explo järjestetään Salossa, Varsinais-Suomessa. (tsekkaa viereinen kartta!).

Milloin?

Explo valtaa Salon 20.-22. lokakuuta 2017! Saloon saavutaan perjantaina klo 17 alkaen liukuvasti, ja tapahtuma päättyy sunnuntaina klo 14 mennessä.

Kuka voi osallistua?

Samoaja, joka osallistuu samoajaohjelmaan ja on maksanut jäsenmaksun.
Samoajat ovat 15-17 -vuotiaita partiolaisia, mutta ikäraja ei ole Explossa kiveenhakattu – oleellista on, että toimit lippukunnassasi samoajaikäkaudessa. Ota EVP kaverisi mukaan!

Samoajaikäinen EVP (ei-vielä-partiolainen), tule tutustumaan partioon huikean tapahtuman kautta!

Samoajaluotsi saa tapahtumassa tukea omaan pestiin. Luvassa laadukasta ohjelmaa ja koulutusta!

Vaeltaja tai aikuinen, tule tekemään tapahtumaa. Lisätietoja Tule tekijäksi -sivulta.

Mitä maksaa?

Explon hinta on samoajille (myös EVP:t) 59 euroa ja luotseille sekä tekijöille 25 euroa. Hinta sisältää huikean ohjelman, koulumajoituksen ja maittavat ruoat tapahtuman aikana.

Miten pääsee mukaan?

Explon ilmoittautuminen on päättynyt.

Miten pääsee paikalle?

Saloon pääset kätevästi bussilla tai junalla! Linja-auto- ja rautatieasemilta on opastus kaikille majoituskouluille, jotka ovat kävelymatkan päässä asemilta. Onnibussin pysäkiltä järjestetään kuljetus majoituskouluille. Tarkempia tietoja kuljetuksista ja kartta löytyy Saapuminen ja poistuminen -sivulta.

Omasta piiristä voit tiedustella myös yhteiskuljetuksia. Alueen tai piirin yhteiskuljetuksista voi vinkata viestinnälle, niin lisäämme niistä tietoa tänne sivulle!

Piirien yhteiskuljetuksia:

Hämeen Partiopiirin järjestämä kuljetus Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Lahdesta. Lisätietoja täällä.

Missä nukun ja syön?

Explolla majoitutaan oman lippukunnan kanssa samalla koululla koulumajoituksessa. Majoituskoulut selviävät osallistujakirjeestä, joka lähetetään syyskuun loppuun mennessä sähköpostilla. Jokainen ruokailee omalla majoituskoulullaan, lukuunottamatta lauantain lounasta, joka tarjoillaan polkuvalinnasta riippuvassa paikassa. Lisätietoa löytyy Majoittuminen ja ruokailut -sivulta.

Mitä Explossa tapahtuu?

Explossa on timanttisinta juuri samoajille suunnattua ohjelmaa! Lisää voit lukea Ohjelma-sivulta, joka tarkentuu tapahtuman lähestyessä. Oma Polkusi selviää osallistujakirjeestä.

Mistä saan lisätietoa?

Nettisivuille päivitetään tietoa sitä mukaan, kun sitä saadaan. Osallistujakirje sähköpostilla lähetetään syyskuun loppuun mennessä. Tapahtumaohje lähetetään noin viikkoa ennen tapahtumaa myös sähköpostilla. Ohjeesta löytyy tapahtumanaikaista infoa, joten se kannattaa tallettaa myös puhelimeen. Kaikki tiedot ja kirjeet löytyvät myös nettisivuilta.