ExploTASKUT eli lauantain aktiviteetit

Tältä sivulta löydät kuvaukset exploTASKUista eli lauantain päiväohjelman aktiviteeteista!

Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin on päättynyt. Mikäli et ilmoittautunut etukäteen, voit perjantai-iltana majoituskoululle saapuessasi ilmoittautua niihin aktiviteetteihin, joissa on vielä tilaa.

Valitse aktiviteetit seuraavasti:

Taskut 1, 3 ja 4: valitse jokaisesta YKSI aktiviteetti, jossa vietät koko ohjelmapalkin (1,5h).
Tasku 2: Valitse escape room TAI laskeutuminen TAI jätä kohta tyhjäksi (tyhjä kohta -> osallistut muihin aktiviteetteihin). Escape room ja laskeutuminen vievät n. 20 minuuttia, eli voit niiden lisäksi osallistua taskun muihinkin aktiviteetteihin. Voit myös halutessasi osallistua vain muihin aktiviteetteihin. Niihin voit osallistua liukuvasti mielesi mukaan eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Valitset siis yhteensä 3 tai 4 aktiviteettia riippuen siitä, haluatko osallistua escape roomiin tai laskeutumiseen. Mikäli et, valitset vain 3 aktiviteettia eli yhden kaikista muista taskuista paitsi taskusta 2.

ExploTASKU 1: Haaveile

Tässä taskussa opit eläytymistä ja ilmaisutaitoja. Päästä siis mielikuvituksesi valloilleen, heittäydy haaveisiin ja anna elämän viedä! Valitse tästä taskusta YKSI aktiviteetti, jossa vietät koko taskun (1,5 h).

HipHop-workshop
Vipattaako tanssijalka? Tervetuloa tutustumaan hiphopiin! Tunnilla on avoin taso, eli mukaan mahtuvat kaikki aloittelijoista edistyneisiin. Opettajana toimii filippiiniläinen monipuolinen taituritanssija Réo, joka oli pitkään street-tanssin tukipilari Norjassa ja on opettanut esimerkiksi hyvin tunnettua Quick Crew -ryhmää. Nykyään hän toimii Style Dance Industryn pääopettajana.
Ota mukaan sisäpelikengät tai muut tanssiin sopivat kengät, mukavat vaatteet ja juomapullo.

Improteatteri
Improteatterissa pääset tutustumaan improvisaation saloihin ja kokeilemaan sitä käytännössä. Luvassa on hillitöntä heittäytymistä ja viihdyttävää vapautumista. Ota mukaan joustavat ja mukavat vaatteet, sillä tunnilla tulee hiki!

Ruokamatka maailmalle
Miltä maistuvat heinäsirkat? Voiko sipsejä tehdä muusta kuin perunasta? Nyt testataan vähän nakkikastiketta eksoottisempia makuja!

Bändihommia
Aloittelevan ja kokeneemmankin muusikon unelmaohjelmassa pääset musisoimaan hyvässä porukassa!

Explo-elokuva
Oletko tuleva Oscar-voittaja? Pullisteleeko pöytälaatikkosi puolivalmiita käsikirjoituksia? Tai oisko vaan siistiä päästä tekemään elokuvaa? Elokuvapisteellä se onnistuu! Käsikirjoitus valmistellaan etukäteen lähetettävien ehdotusten pohjalta, ja juuri sinä voit tähdittää viikonlopun aikana kuvattavaa elokuvaa niin kameran edessä kuin sen takanakin. Lähetä omat käsisideasi osoitteeseen elokuva.explo@gmail.com. Elokuvalliset myös Youtubessa (Elokuva Explo), Instagramissa (elokuva.explo) ja Twitterissä (Elokuva Explo).

Huispaus
Eikö pöllö tuonut tänäkään vuonna kutsua Tylypahkaan? Ei hätää, nyt sinulla on mahdollisuus päästä maistamaan velhoelämää ja testaamaan, sopiiko ratsuksesi paremmin Tulisalama vai Nimbus 2000! Explon huispausasiantuntijat opastavat sinut tämän taianomaisen joukkuepelin saloihin. Muista ulkoliikuntavarustus, onhan huispaus hauskaa ja hikistä puuhaa.

Cluedo-livelautapeli
Vapauta sisäinen Sherlockisi ja tule ratkaisemaan kaikkien aikojen murhamysteeriä! Perinteisen Cluedo-lautapelin liveversiossa pääset virittämään päättelykykysi äärimmilleen kinkkisten johtolankojen ja epäilyttävien alibien parissa. Kenen tiimi saa selville, onko hovimestari syyllinen?

Erähifistely
Syttyykö nuotio ilman tulitikkuja? Mitä tehdä, kun juomavesi on loppu ja eväät vähissä? Luvassa perinteisiä erätaitoja hifi-twistillä.

 

ExploTASKU 2: Seikkaile

Tässä taskussa pääset paitsi haastamaan pinttyneet ajattelumallisi ja testaamaan toimintakykysi epätavallisissa ympäristöissä, myös harjoittelemaan tuikitärkeää rentoutumisen taitoa! Huomioithan, että ennakkoilmoittautuminen vaaditaan vain escape roomiin ja laskeutumiseen, muihin aktiviteetteihin voit osallistua mielesi mukaan. Voit osallistua JOKO escape roomiin TAI laskeutumiseen, joten ilmoittaudu vain toiseen. Sinun ei kuitenkaan ole pakko ilmoittautua kumpaankaan, vaan voit halutessasi osallistua vain taskun muihin aktiviteetteihin.

Escape room
Ovi on lukossa ja aika käy vähiin! Selvittääkö sinun tiimisi tiensä ajoissa ulos pulmia ja arvoituksia ratkomalla? Tosielämän pakopelissä yhteistyö ja vikkelät hoksottimet ovat valttia! Escape roomiin voit tulla joko yksin tai kavereiden kanssa. Tiimit ovat kooltaan 3-5 henkeä, ja niiden kokoamisesta lähetetään escape roomiin ilmoittautuneille lisätietoa ohjelman ennakkoilmoittautumisen jälkeen.

Laskeutuminen
Pukeudu valjaisiin, kapua vesitorniin ja ihaile maisemia yli 30 metrin korkeudessa. Kiinnitä itsesi köyteen ja mene rohkeasti reunan yli.

Elävä kirjasto
Elävässä kirjastossa voit lainata toisen ihmisen. Kuuntele, kysele ja keskustele. Saat ajattelemisen aihetta, uusia näkökulmia ja tietoa. Kiinnostaisiko vaikka kuulla siitä, millaista arkea viettää nunna tai haluatko tietää syömishäiriöisen mietteistä?

Tapahtumamerkki
Keikkuuko huivissasi muisto Explosta? Käy tekemässä itsellesi oma metallinen Explo-huiviholkki.

Savusukellus
Sukella savun sekaan ja löydä tiesi ulos. Saat kokemuksen siitä, miltä tuntuu liikkua savun täyttämässä tilassa.

Rentoutumispiste
Arki on usein kiireistä, ja mukavatkin asiat voivat kasautuessaan aiheuttaa stressiä. Siksi onkin tärkeää osata välillä rentouttaa sekä mieli että kroppa kunnolla, vaikka vain pieneksi hetkeksi! Rentoutumispiste tarjoaa mahdollisuuden lyhyeen tai vähän pidempäänkin rentoutumiseen. Ota irtiotto arjesta keskellä Exploa!

Explogeokätköt
Riihimäelle on ilmestynyt ihka aitoja Explo-kätköjä! Etsi kätköjä, tee niissä annettuja tehtäviä ja kerää pisteitä.

 

ExploTASKU 3: Kokeile

Tässä taskussa kokeillaan joko ihan uusia juttuja tai sitten vanhoja tuttuja uudesta vinkkelistä. Valitse tästä taskusta YKSI aktiviteetti, jossa vietät koko taskun (1,5 h).

Treffit pimeässä
Sokkotreffit? Sooo laaast partiokausi.
Treffit pimeässä ja isolla porukalla? No nyt kuulostaa paremmalta! Tutustu ja ihastu uuteen kaveriin, sokkoseikkaile ryhmässä ja tuo esiin parhaat puolesi pilkkopimeässä! Mukaan vilkas mielikuvitus, tarkat korvat ja herkät sormet!

PT-kisat
Näissä kisoissa et tarvitse puukkoa tai kompassia, mutta sitäkin enemmän kekseliäisyyttä, heittäytymistä ja luovaa ongelmanratkaisukykyä!

Flash mobin jalanjäljillä
Yllätä ystäväsi ennennäkemättömällä show’lla, oli se sitten kaikille yhteinen ruokailutapahtuma yöpymiskoululla tai partiomainen ryhmäesitys lähikaupassa! Tule toteuttamaan porukalla Explon päräyttävintä spektaakkelia!

Paintball
Pukeudu suojahaalareihin ja lähde mukaan värikuulapelin tiimellykseen. Aktiviteetin aikana pelataan useampia lyhintä pelejä. Pelissä jaettavista haalareista ja suojista huolimatta omat vaatteet saattavat likaantua, joten jätä parhaat bilekuteesi suosiolla iltaan ja vedä jalkaasi vaikka vanhat verkkarit.

Pallo on pyöreä
Täällä ei pelata perinteistä futista tai polttopalloa. Pukeudu sen sijaan valtavaan kuplaan, nappaa käteesi haavipäinen maila tai hyppää kaupunkisodan temmellykseen tarrapallot aseenasi! Luvassa on bubble socceria, lacrossea ja kaupunkisotaa, joten tarvitset liikuntaan sopivat vaatteet ja sisäpelijalkineet.

 

ExploTASKU 4: Opi

Tässä taskussa avarretaan ajatuksia ja opitaan uutta itsestä, toisista ja maailmasta. Valitse tästä taskusta YKSI aktiviteetti, jossa vietät koko taskun (1,5 h).

Free Being Me
Maailmanlaajuiseen Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä -ohjelmaprojektin tavoitteena on ulkonäköpaineista vapaa maailma ja jokaisen yksilön myönteinen minäkuva. Tässä työpajassa pääset tekemään ohjelman hauskoja ja interaktiivisia aktiviteetteja ihan itse.Tätä tilaisuutta ei kannata missata!

Jooga
Syksy on yleensä täynnä uusia asioita. Puiden väriloisto piristää, mutta valon väheneminen saattaa alkaa tuntua väsyttävältä. Joogapajassa pysähdymme kuuntelemaan, mitä meille kuuluu. Teemme voimistavia kehon avauksia ja tutkimme itseluottamustamme vahvistavien soturi-asanoiden kautta. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta joogasta. Laita päällesi mukavat vaatteet, joiden kanssa pystyt liikkumaan hyvin. Joogaamme paljain jaloin, mutta loppurentoutukseen kannattaa ottaa lämmintä päälle.

Välipalaparkki
Voiko välipala olla muutakin kuin suklaata ja energiajuomaa? Kyllä voi! Tule, tee ja maista itse!

Luottamusharjoitukset
Miten saan oman ryhmäni muutamilla harjoituksilla ryhmäytymisen alkuun ja miten saan rakennettua luottamusta ryhmän kesken? Uskallanko ihan konkreettisesti heittäytyä ryhmän jäsenten käsien varaan? Tule ja testaa itsesi ja kaverisi! Tarvitset vain mukavat vaatteet ja hiukan uskallusta.

Ryhmäytymispelejä
Mielenkiintoisin ja antoisin tapa tutustua ihmisiin on tekemällä jotain heidän kanssaan. Explossa tämä onnistuu kosketusetäisyydeltä ryhmäytymispeleissä, jossa muutama tusina samoajaa tutustuu toisiinsa tuttujen ja tuntemattomien pelien parissa! Nähdään siis rennoissa vaatteissa tapahtumapaikalla!

Media, pakolaisuus ja lapsen oikeudet
Sanomalehden artikkelit hämmentävät, keskustelupalstat kuohuttavat tunteita, youtube-videot kertovat vastakkaisia näkökulmia, kuvat ovat kyseenalaisia ja twitter laulaa. Miljoonat ihmiset muuttavat – mistä, minne ja miksi? Tule haastamaan ajatusmaailmasi ja heitä stereotypiat romukoppaan!

Olopoli
Monopolin kaukainen sukulainen Olopoli on toiminnallinen joukkueittain pelattava lautapeli, jonka teemoina ovat päihteet, ihmissuhteet ja seksuaalisuus. Olopolissa pääset ottamaan kantaa ja keskustelemaan, mutta myös suorittamaan hauskoja tehtäviä joukkueena.

Yhdessä erilaisia
Millaista on elää pyörätuolissa? Miten näkövamma voi vaikeuttaa arkea? Tässä ohjelmassa pääset seuraamaan vammaisen ihmisen elämää lähietäisyydeltä osallistumalla yhteiseen musisointihetkeen tai avustamalla kaupassakäynnissä.

Kamppailu-urheilu
Opi itsepuolustustaitoja ja hoida samalla päivän kuntoilut pois alta! Tähän ohjelmaan tarvitset joustavat, sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet.

EXTRA!

PAOSSA-ROOLIPELI lauantaina klo 18-21
Pakolaiskeskustelu käy kuumana sosiaalisessa mediassa. Oletko koskaan miettinyt keitä ovat pakolaiset? Entä miksi he pakenevat tai millaisia he kohtaavat matkallaan?
Paossa-roolipelissä pääset asettumaan pakolaisen asemaan ja kohtaamaan haasteita, joita pakolaiset saattavat matkallaan kohdata. Tunteita herättelevän pelikokemuksen kautta pääset pohtimaan pakolaisuuden taustoja ja todellisuutta, jossa monet ihmiset elävät. Uskallatko asettua pakolaisen asemaan?

Ilmoittaudu mukaan perjantaina majoituskoululla. Maksimi osallistujamäärä 30, ilmoittaudu nopeasti.