Explomessut

Sunnuntaina ohjelmassa on kaikkien osallistujien yhteiset Explomessut, joilta löytyy varmasti tekemistä jokaiselle! Messuja saa kiertää vapaassa järjestyksessä, ja niiden aikana saa maistiaisen lähes kaikista poluista sekä pääsee tutustumaan mm. vuoden 2019 Jamboreen leirimatkaan. Messut käynnistyvät Salohallissa sunnuntaina klo 10. 

Messuille tulossa mm.


Made by Samoaja!

-polulla samoajat saivat haastaa itseään monissa eri aktiviteeteissa kuten graffitimaalauksessa ja kynttilän valmistuksessa. Nyt pääset nauttimaan polun tunnelmasta, kun saat valmistaa itse oman paracord-rannekkeesi! Tule piipahtamaan messupisteellämme, josta saat ohjeet rannekkeen valmistamiseen, materiaalit saitkin jo messuille tullessasi. Ps. Katso ylös, näet siellä polussamme valmistuneet graffitimaalaukset 😉

SETUP
Näe kuinka ihmismatopeli toteutettiin, pue virtual reality lasit päähäsi ja kokeile miten Tinder herää henkiin.

 

Mennään metsään!
Tule kokemaan pala lauantaipäivän metsäohjelmasta ja testaamaan omia luonnontuntemustaitojasi! Nohevimmat saattavat saada suun makeaksi

 

Oletko valmis?
Jäikö harmittamaan, ettet päässyt mukaan Explon pimeimmälle safarille? Tuu kattoon meidän messupistettä, pääset ainakin fiilistelemään tunnelmia. Voi toki olla, että sua harmittaa sen jälkeen vielä enemmän ettet ollut mukana. Mutta ei hätää, näitä juttuja saa kokeilla kotonakin! Luvassa kovan luokan varautumisvinkkejä aina kotivarasta lippukunnan talvileirin kriisitilannetreeniin.

 

Globaali ja eettinen vaikuttaminen – Vaikuttava Suomi 100
Ilmastonmuutoksella ja kuluttamisella on yhteys. Tule kokeilemaan, miten ostopäätöksillä voi vaikuttaa päästöihin. Pärjäisitkö sinä ilman tuotteitasi, jos tietäisit kuinka paljon luontoa tuhoutuu?

 

 

Puolustusvoimat / Porin prikaati
Puolustusvoimat tuo Salohallin edustalle Porin prikaatin varusmiesten esittelemän panssaroidun RG32 -partioajoneuvon ja Salohallin sisällä partiolaiset pääsevät mm. kokeilemaan sotilaiden käyttämää raskasta suojaliiviä ja muita varusteita. Tule juttelemaan varusmiesten kanssa palveluksesta ja kysy mitä mieleen juolahtaa!

JOTI-JOTA
Maailman suurin vuosittainen kansainvälinen partiotapahtuma ja silti siihen voi osallistua kotikololta – miten se on mahdollista? Mikä ja mitä on Jamboree On The Air ja Jamboree On The Internet? Radioamatööriyhteyksiä puheella, sähköttäen tai digimodella ja IRC- tai Skype-yhteyksiä ympäri maailmaa, rakentelua, partiohenkeä ja tutustumista – muun muassa tätä ja paljon muuta! JOTA-JOTI järjestetään Explon kanssa samanaikaisesti joka puolella maailmaa. Tule messupisteelle tutustumaan tapahtumaan ja selvittämään, miten pääset itse mukaan jo heti ensi vuonna!

 

Tiedätkö, mitä piirihallitus, partioneuvosto tai SP:n hallitus tekee?

Tai miten voisit itse päästä vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan partio on matkalla? Tule pelaamaan partiopäätöksenteko -onnenpyörää, jossa pääset käytännössä testaamaan, mitä voisit tehdä vaikkapa partioneuvoston jäsenenä tai SP:n puheenjohtajana.

Samoajan Taskukartta & Tiedätkö mitä osaat

Mietitkö, millainen olisi sinun samoajapolkusi? Millaista osaamista partio ja samoajana toiminen tuottaa? Miten taas luotsi voi tukea ja kannustaa samoajaa kohti unelmia?

Tällä pisteellä pääset käytännön harjoitusten avulla tutustumaan Samoajan Taskukarttaan. Opit myös tuntemaan Tiedätkö mitä osaat -työkalun ja käyttämään sitä käytännössä. Kotiin viemisenä tiedät, miten voit hyödyntää osaamistasi, vaikkapa kesätyön haussa tai opinnoissasi. Osaat myös suunnitella omaa samoajan polkuasi. Luotsina pääset myös tutustumaan työkaluihin ja saat myös käytännön vinkkejä sekä myös kokemusta siihen, kuinka tukea ja kannustaa nuoria omissa valinnoissa.

YSP-kurssi

Suunnitteletko YSP-kurssille hakemista tai haluatko tietää lisää YSP-toiminnasta? YSP-pisteellä pääset juttelemaan YSPien kanssa, ja saat vastaukset kinkkisimpiinkin kysymyksiisi – banaaneita unohtamatta! YSP-kurssin käyneet ovat tervetulleita pisteelle myös verkostoitumaan toistensa kanssa.

Haku vuoden 2018 kurssille on käynnissä 9.10.-12.11.2017!

 

Kliffa 2018

Ensi kesän siistein juttu on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri Kliffa! Tule siis tsekkaamaan, mitä Kliffa tarjoaa sulle ja partiokavereillesi.

 

Yhteiseen partioon -hanke ylpeänä esittää

Kuinka teemme samoajaryhmäni kanssa Yhteiseen partioon -toimintamerkin?
Olisiko Partiokamu minun juttuni? Tule käymään, intoudu ja tartu.

 

Partio-ohjelma – paperia vai digiä?

Samoaja käyttää partio-ohjelmaa sekä johtaessaan tarpojavartiota että suunnitellessaan oman samoajaryhmän toimintaa. Miten ja missä muodossa sinä haluaisit lukea ja käyttää partio-ohjelmaa? Tykkäätkö paperiversiosta vai nettisivusta? Olisiko e-kirja kiva? Tai joku muu ihan uudenlainen tapa? Tule kertomaan ideasi ja vastaamaan partio-ohjelman käyttökyselyyn netissä. Saat palkkioksi tikkarin!

Globaalit muuttoliikkeet – menetetty ennakkoluulo

Koetko maahanmuutosta käytävän keskustelun vaikeaksi? Sanooko ihmiskauppa sinulle mitään? Oletko pohtinut, miten voisit puuttua rasismiin tai tehdä maailmasta vähän paremman paikan? Tule tutustumaan maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) toimintaan.

Suomen Partiolaisten Globaalit muuttoliikkeet hanketta rahoitetaan Ulkoasiainministeriön Viestintä- ja globaalikasvatustuella.

 

Partiokodit maailmalla

Partioliikkeellä on monta partiokotia ympäri maailmaa. Niissä on sekä edullisia hotellihuoneita että useimmissa myös leirialue, jossa voi telttailla.

Partiotyttöjen maailmanliiton eli WAGGGS:in omistamat partiokodit ovat Our Chalet Sveitsissä, Our Cabana Meksikossa, Pax Lodge Iso-Britanniassa, liikkuva Kusafiri –partiokoti Afrikassa ja Sangam Intiassa.

WOSM taas omistaa Sveitsissä sijaitsevan Kandersteg International Scout Centren eli tuttavallisemmin KISC:in, jonka perusti itse Lordi Baden-Powell!

Partiokodit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden päästä kokemaan kansainvälisen partioleirin tunnelma minä tahansa vuodenaikana. Kaikkiin partiokoteihin haetaan myös vapaaehtoisia muutaman kerran vuodessa, joten ehkäpä voisitkin viettää ensi kesän kesätöissä vaikkapa Alpeilla yhdessä kaikkialta maailmasta saapuvien partiokavereiden kanssa. Tule kuulemaan reissuvinkkejä, tietoja tulevista vapaaehtoishauista ja kyselemään aiemmin partiokodissa työskennelleeltä, millaista vapaaehtoisuus partiokodissa on!


Partio- ja johtajalinja, Pihtiputaan lukio

Yhdistä partioharrastus ja lukio-opinnot tai opettele johtamista lukiossa! Molemmat onnistuvat sekä partiolaisilta että ei-(vielä-)partiolaisilta Pihtiputaan lukion Partio- ja johtajalinjalta. Linjan opiskelijat kertovat, miten toimii käytännössä 16 lukiokurssin suorittaminen Partio- ja johtajalinjalla. Moni opiskelijoista on muuttanut Keski-Suomeen satojen kilometrien päästä. Tule kysymään heiltä, kannattiko lähteä Pihtiputaalle lukioon! Samalla voit osallistua tietovisaan ja pienen palkinnon arvontaan.

 

Tarpojaohjelma päivittyi – mikä muuttui?

Tarpojaohjelman rakenteessa ja sisällöissä on tapahtunut joitakin muutoksia tänä syksynä. Tule kuulemaan mitä ne ovat, jotta pysyt ajan hermolla mitä ohjelmassa tarpojien kanssa tehdään. Tarpojaohjelman toteutuksen suunnittelun avuksi vartionjohtajille ja luotseille on tehty tarppojen suunnittelupohjat. Myös uudistetut merkit ovat nähtävillä. Tule kysymään mitä tahansa tarpojaohjelmasta – asiantuntijat ovat valmiita auttamaan!

Tutustu ohjelmaan osoitteessa http://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/tarpojat-12-15v/

 

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten samoajatoimikunta

Pisteellemme voi tulla juttelemaan, kysymään mitä kaikkea pääkaupunkiseudun partiolaiset tarjoavat samoajille ohjelman puolesta, voit tulla tutustumaan pääkaupunkiseudun partiolaisten samoajatoimikuntaan ja ennen kaikkea tulla kyselemään juuri ja vain ainoastaan samoajille suunnatuista Samoajat Gone Wild- partiobileistä ja Flaksi- viikonlopusta, jossa samoajan ei tarvitse johtaa, vaan tulla mukaan hengailemaan ja laittamaan aivot narikkaan!


Satahanka XIII

Tule sukeltamaan Itämereen ja harjoittelemaan öljyntorjuntaa! Samalla voit vaikuttaa ensi vuoden suurimpaan meripartiotapahtumaan!

 

 

Jamppi tuli Exploon!

Pohjois-Amerikassa kaikki on mahtavaa ja suurta. Niin myös vuonna 2019 järjestettävä maailmanjamboree! Mutta mitä tarkoittaa olla IST ja millainen on jamboreen leirilippukunta? Entä minne vie jamboreeta ennen järjestettävä oheismatka? Jamppi voi olla sinulle ja kavereillesi se elämää suurempi partioelämys, josta olet haaveillut. Tule kysymään lisää jamboreekojulta. We want you!

 

Framil 2018 – Ensi kesänä astutaan #framil

Porissa järjestetään 8.–10.6.2018 ennennäkemätön partion suurtapahtuma Framil 2018. Elämyksellistä ohjelmaa riittää kaikenikäisille partiolaisille ja ei-vielä-partiolaisille. Tule messupisteellemme kuulemaan, miksi ensi kesän ikimuistoisimmat lomareissut tehdään Poriin. Voit myös kertoa meille, mitä ihan uutta juuri sinä tahtoisit Framilla tehdä. Pestejäkin löytyy niitä janoaville!

HuHu 2018

Tule tutustumaan ensi kesän huikeimpaan samoajatapahtumaan ja sen tekijöihin esittelypisteellemme. HuHu18 on vaeltajien samoajille tekemä kesäleiri, jonka järjestää Lounais-Suomen partiopiiri jo kuudetta kertaa! Tarjolla tuulahdus kesää keskellä lokakuuta just sulle! #huhu18 #huhujuttuja

 

Roverway 2018

Samoajille ja vaeltajille suunnattu Roverway järjestetään taas ensi kesänä! Roverway järjestetään tällä kertaa Hollannissa, mutta mitä Roverway oikeasti on ja mitä siellä tapahtuu? Tule tutustumaan ensi kesän leirimatkaan ja innostu kansainvälisestä partiosta!

 

Pinkkipartio

Osaatko selittää ja sijoittaa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden sanoja oikeisiin paikkoihin? Oletko ihmetellyt mitä tarkoittaa lyhennehirviö LHBTIQ? Mitä ihmettä tekee Pinkkipartio ja mitä haluaisit sen tekevän? Pelaa sateenkaaribingoa!

 

 

Yhdessä metsään – Samoajan metsäohjelma

Kiinnostaako metsäala? Tykkäätkö metsissä liikkumisesta? Oletko huolissasi metsien tilasta? Tule kuulemaan parhaat metsäiset toimintavinkit samoajien partio-ohjelmaan. Esittelyssä myös metsäalan osaamismerkki samoajille eli kuinka hyödyntää partiossa opittuja taitoja metsäalalla.