Explo day 2

Explon toinen päivä on kestänyt jo hyvä tovin ja tähän mennessä on nautittu ohjelmasta eri taskuissa ympäri kouluja. Samoajat ovat päässeet tänään mukaan moniin erilaisiin aktiviteetteihen. Jokainen samoaja on valinnut neljästä eri kategoriasta (Haaveile, Seikkaile, Kokeile ja Opi) kustakin yhden aktiviteetin, johon on päivän aikana osallistunut.

image

Haaveile -kategoriasta on löytynyt eläytymistä ja ilmaisutaitoja kehittäviä aktiviteetteja. Samoajat ovat mm. näyttäneet taitonsa HipHop-tanssissa, Improteatterissa ja ruoanlaitossa. Suosituksi aktiviteetiksi paljastui myös huispaus, jota tällä kertaa jouduttiin tyytymään pelaamaan maanpinnalla ikävän taikaluutien puutteen takia.

image

Seikkaile -kategoriassa osallistujat ovat päässeet haastamaan omaa toimintakykyään epätavallisissa tilanteissa, sekä kokeilemaan omaa rohkeuttaan unohtamatta rentoutumisen jaloa taitoa, joka monelta helposti unohtuu. Päivän aikana on nähty monia laskeutumisia reilun 30 metrin korkuisesta vesitornista. Moni epäröi laskeutumista hetken, mutta päätyi kuitenkin turvallisesti laidan yli. Aivoja on tänään haastettu Escape roomissa, jossa on täytynyt etsiä ulospääsyyn liittyviä vinkkejä suljetusta huoneesta.

image

Kokeile -kategoriassa on nimensä mukaan kokeiltu uusia asioita, tai koettuja entuudestaan tuttuja asioita eri tavalla. Tarjolla on ollut mm. Paintballia, Flashmobin suunnittelua ja Kuplafutista. Nopeiden kyselyiden perusteella suosikkiaktiviteetin paikasta tässä kategoriassa kilpailevat toiminnalliset lajit, kuten paintball ja kuplafutis. Ei lacrossessa tai kaupunkisodassakaan valittamista ollut. Tarjolla oli myös Treffit pimeässä, jossa oli mahdollisuus päästä tutustumaan uusiin ihmisiin pilkkopimeässä.

image

Opi -kategoriasta löytyi aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on ollut avartaa näkemystä maailmasta, sekä opettaa uusia asioita itsestä ja muista. Tarjontaan kuului mm. joogaa, välipalan tekemistä, luottamusharjoituksia, sekä itsepuolustustaitoja. Myös omaa positiivista minä-kuvaa ja itseluottamusta on pohdittu Free Being Me -työpajassa. Päivän aikana on pohdittu myös erilaisuutta monelta eri kantilta, kuten liikuntarajoitteisten ja pakolaisten silmien kautta.

Illan kruunaa vielä ExploKAULUS ja ExploHELMA, eli tutummin sanottuna partiobileet huippu-DJ:tten johdolla!